הרמפה לנכים היא ארגון ללא מטרות רווח המספק רמפות ופתרונות נגישות נוספים לאנשים עם מוגבלות. הארגון נוסד ב-1978, ומאז גדל והשתרע על פני שלוש מדינות – ארצות הברית, קנדה ואוסטרליה.
רמפות לנכים מחויבת לספק רמפות לאנשים הזקוקים להן בבתיהם, במקומות העבודה, בבתי הספר או בכל מקום אחר הנחוץ להם. הם מספקים גם פתרונות נגישות נוספים כמו מעקות ומעליות.
הרמפה לנכים היא שירות ציבורי המוצע על ידי העיר סן דייגו. הרמפות עשויות מגומי ופלדה ומיועדות לספק גישה לכל אזורי העסק או המגורים.
רמפות אלו זמינות לרכישה בעלות של $3,000.
הרמפה לנכים היא רמפה המשמשת לסייע לאנשים המתקשים בהליכה לעלות במדרגות. הוא משמש גם לסיוע לאנשים עם כסאות גלגלים, שאינם מסוגלים להשתמש במעלית.
ישנם סוגים רבים ושונים של רמפות זמינות עבור נכים. לסוג הרמפה הנפוץ ביותר יש שיפוע שנע בין 1 ל-12 (עלייה של רגל אחת לכל 12 רגל) ל-1 ל-20 (עלייה של רגל אחת לכל 20 רגל).
הרמפה לנכים היא מכשיר המשמש לסיוע לאנשים שנמצאים בכיסאות גלגלים לעלות ולרדת במדרגות. הרמפה מורכבת מלוח שטוח שעשוי בדרך כלל מעץ או מתכת. יש לו שני צדדים, צד אחד עולה והצד השני יורד. האדם בכיסא הגלגלים דוחף את עצמו עד לראש הרמפה ואז מחליק מטה על גלגליו.
לעתים קרובות מתעלמים מהרמפות. אפשר לראות בהם חלק קטן מהבית שאין לו הרבה חשיבות. עם זאת, רמפות חשובות מאוד לאנשים עם מוגבלויות. הם יכולים לעשות הבדל עצום בחייהם של אנשים עם מוגבלות והמטפלים שלהם.
הרמפה היא כמו מעלית לאנשים מסוימים שאינם יכולים להשתמש במדרגות או לעלות ולרדת בקלות. הוא משמש גם מטפלים הנושאים את הנכה או האנשים על הגב כדי להסתובב בביתם.
רמפות יכולות להיות עשויות מחומרים שונים כגון מתכת, עץ, בטון ופלסטיק. החומר הנבחר תלוי בסוג הנכות המטופל, היכן הוא יוצב (פנימי או חיצוני), כמה זמן הוא יצטרך להחזיק מעמד ובאיזה מדינה הוא ישמש (קלות גישה).
הרמפה לנכים היא מכשיר המסייע לאנשים עם מוגבלות להיכנס למבנים או לכלי רכב. הרמפה עשויה בדרך כלל ממתכת ובעלת שיפוע המקל על האדם לעלות למעלה.
ניתן להתקין רמפה לנכים בכניסות לבניינים, בחזית דלתות, בכניסות לרכב, ברציפים ובמקומות נוספים בהם נכים צריכים להשתמש בהם.
ישנם סוגים רבים של רמפות למטרות שונות. לדוגמה, ישנן רמפות ניידות שיכולות לשמש כל אחד ורמפות קבועות שתוכננו במיוחד לשימוש על ידי אנשים עם מוגבלויות.
הרמפה לנכים היא עזר שיכול לשמש כדי לעזור לאנשים להיכנס למבנים ולרכבים. הרמפה קיימת כבר שנים רבות, אבל זה עדיין משהו שלא הרבה אנשים שמעו עליו. מאמר זה ידון במה היא רמפה, כיצד היא פועלת והיתרונות שלה.
רמפה לנכים היא מכשיר המסייע לאנשים שאינם יכולים להשתמש במדרגות או בסוגי שיפועים אחרים להיכנס למבנים ולרכבים. הם נקראים גם רמפות, רמפות גישה או רמפות ניידות. רמפות אלו עשויות לרוב ממתכת ובנויות עם שני שיפועים שונים משני הצדדים כדי לסייע במניעת נפילות.
רמפות מספקות נגישות לבעלי מוגבלויות להיכנס למבנים, דבר שחשוב בכל הנוגע לנגישות.
הרמפה לנכים היא עמותה ללא מטרות רווח המספקת רמפות לאנשים הזקוקים להן. הם גם מספקים שירותים אחרים כגון שינויים בבית, רמפות לכסא גלגלים ועוד.
הרמפה לנכים הוקמה על ידי ביל גאסקיל בשנת 1979. הארגון נוצר לאחר שלקה בלבו והתקשה לעלות במדרגות ביתו. הוא הבין שאין הרבה אפשרויות לבעלי מוגבלויות ויצא לשנות את הנושא הזה.
הרמפה לנכים היא פלטפורמה ארוכה ומשופעת, המספקת דרך קלה יותר לבעלי מוגבלויות להגיע ממפלס אחד לאחר. רמפה זו מוצבת בדרך כלל בכניסה לבניינים ומתקנים ציבוריים, כך שאנשים עם מוגבלויות יוכלו לקבל גישה אליהם.
רמפה זו תוכננה במיוחד עבור אנשים עם בעיות ניידות ויש לה שיפוע המקל על ההליכה. השיפוע עשוי להשתנות בהתאם לגובה הבניין או המתקן אך באופן כללי יש לו שיפוע של 1:12 (1 רגל ב-12 רגל).
התנאים הנדרשים לרמפה זו הם רוחב ואורך מתאימים, וכן תנאי קרקע טובים כגון אדמה ארוזה קשה או בטון. זה צריך להיות בנוי כך שלא יהיו מכשולים משני צידי הרמפה כגון קירות או גדרות.
הרמפה לנכים
הוא מבנה המספק גישה לבעלי אתגר פיזי. הרמפה נועדה לאפשר לאנשים עם מוגבלות להיכנס בקלות למבנים ומתקנים אחרים.
ניתן למצוא רמפות לנכים בהרבה צורות וצורות שונות, אך לכולן יש דבר אחד במשותף- הן מספקות מעבר חלק בין שני רמות המאפשר לאנשים עם מוגבלות לעבור מרמה אחת לאחרת ללא כל קושי. רמפה לנכים עשויה לרוב ממתכת, עץ או בטון וניתן למצוא אותן גם בצבעים שונים.
רמפות משמשות כדי להקל על המעבר בין שני משטחים. הם בנויים בדרך כלל בצורה משופעת כך שניתן לנווט אותם בקלות על ידי אנשים עם מוגבלות.
רמפה היא סוג של מחסום אדריכלי שנועד ליצור שוויון בין אנשים עם וללא מוגבלות. זוהי פלטפורמה המספקת גישה למפלס הקרקע או הרצפה, אשר עשוי להיות מעל או מתחת למפלס הקרקע או הרצפה של משטח אחר.