חל"ת – זכויות העובדים בחופשה ללא תשלום

חל"ת – זכויות העובדים

מגפת הקורונה יצרה מהפך משמעותי בכל מה שקשור לעובדים. רבים מהם הוצאו לחופשה ללא תשלום עקב העובדה שבתחום העיסוק שלהם אין כעת עבודה או שהעבודה הצטמצמה משמעותית ולכן הם נאלצו להישאר בבית במשך תקופות ארוכות. עם זאת יש מגמה לעשות כל שניתן כדי לא לפגוע בזכויות של העובדים ובהכנסתם. במסגרת חל"ת – זכויות העובדים זהו נושא שהוא אקוטי עבורם, כיוון שהרצון של רובם הוא לחזור לשגרה ולמקום העבודה כאשר המשבר יהיה מאחורינו.

מרבית מקומות העובדים שומרים על זכויותיהם של העובדים, אך לנוכח המשבר העמוק יש גם חריגים הן מעבידים שנקלעו לבעיות כלכליות ואף לפשיטת רגל והן מעבידים שמתחמקים מהשמירה על הזכויות, כדי להפחית ככל האפשר את רמת ההוצאות שלהם וזאת כדי לשרוד. בשני המקרים הללו העובדים פונים לקבלת סיוע של עו"ד דיני עבודה אשר מודע לחוקים, לפסקי הדין ולדקויות והוא עוזר להם למימוש מלוא הזכויות שלהם מול המעסיק, או מול המוסד לביטוח לאומי אם המעביד נמצא בתהליך של פשיטת רגל.

בדיקה של הנתונים בעת חל"ת – זכויות העובדים

לכל התנהלות המסועפת של עובדים מול הנהלה יש חוקים ותתי חוקים ולכן כל עובד צריך לוודא שהוא מקבל את כל הזכויות של עובד שנמצא תחת אילוץ של המצב הנוכחי שנכפה עליו.

תקופת החל"ת נמדדת בזמן, המעביד קובע את פרק הזמן ואין לו אפשרות להחליט כי התקופה תהיה ללא הגבלה. קביעה מסוג זה היא מקבילה לפיטורין ולכן העובד יכול לפנות למעביד ולדרוש את מלוא הפיצויים בהתאם לוותק שלו ולזכויות שצבר לאורך שנות העבודה שלו.

בתחילת תקופה זו העובדים דיווחו לשירות התעסוקה שהם הוצאו לחל"ת ובהתאם לכך הם מקבלים מהמוסד לביטוח לאומי שכר חודשי בשווי כ – % 75 משכרם ברוטו במקום העבודה. המצב שלהם במקום העבודה נותר סטטי ולכן לא נוצר שינוי בכמות ימי החופשה והם לא מנוצלים לטובת ימי החופשה ללא תשלום.

גם מצבן של ההטבות נותר סטטי, אלא קיימת החלטה חריגה לאור הסכם עבודה קיבוצי. לכן קיימת התחשבות בנושאים כמו שווי רכב חברה, כיוון שהעובד נוסע מעט מאד אם בכלל, שימוש בטלפון סלולרי או במחשב נייד של החברה, שי לחג ועוד.

המעביד אמור בנושא חל"ת – זכויות עובדים לדאוג לכך שהזכויות הסוציאליות של העובד כמו פנסיה יישמרו על ידי הפעלת מנגנון של הפרשת כספים באופן יזום על ידי העובד או באמצעות הסדר של ריסק.

זכויות מיוחדות של עובדים שהם מעל גיל 67

עובדים רבים בגיל זה עדיין עובדים לפרנסתם אך על פי התקנות של המוסד לביטוח לאומי אינם זכאים לדמי אבטלה. לכן הוחלט להעניק להם מענק הסתגלות ייעודי בסכום שנע בין 4,000-1,000 ₪ בכל חודש וזאת על פי קריטריונים שנקבעו מראש. במקרים חריגים שבהם חלה פגיעה משמעותית בהכנסתם, יכולים העובדים המבוגרים שיצאו לתקופת חל"ת – זכויות העובדים, לקבל כחלק ממסגרת זו גם הבטחת הכנסה בהתאם לכמה פרמטרים שנקבעו לכך.

חלת
שתפו פוסט זה