כל סוגי המרקים הכתומים שניתן להכין – ועוד

מרקים כתומים הם מרקים נהדרים, שופעי טעמים ותבלינים והם אף נחשבים כמזינים במיוחד. ניתן להכין אותם כמרקים מתוקים או מלוחים. מרקים כתומים נקראים כך משום שהמרכיבים שלהם לרוב כתומים ומעניקים להם את הגוון הזה. לפניכם סקירה מרתקת על מגוון מרקים כתומים.

מרק גזר וג'ינג'ר

מרק כתום של גזר הוא מרק פשוט וטעים שקל במיוחד להכין, יש בו טעמים שמזכירים את המזרח והוא מזין ומיוחד בטעמו. הרכיבים של המרק הם גזר, חלב קוקוס או שמנת, בצל, מעט מרק ירקות או עוף, שום, ותבלינים מלח, פלפל שחור וכמון ואפשר להוסיף גם ג'ינג'ר טרי. בתום הבישול יתקבל מרק קרמי בטעם ייחודי.

מרק דלעת קלסי

מרק דלעת הוא מרק מאוד מזין שאף מסייע למערכת העיכול, הדלעת משתלבת נהדר עם תבלינים כמו קינמון, תימין ואגוז מוסקט, כל אלו מוסיפים ארומה לטעמי האדמה של מרכיבי המרק: דלעת, מרק ירקות או עוף בצל, שום וסלרי. בהגשה ניתן לשלב עימו גרעיני דלעת קלויים.

מרק דלעת תאילנדי

למרק זה טעמי פיוז'ן תאילנדיים שמתקבלים משילוב של חומרי גלם דוגמת חלב קוקוס ומשחת קארי אדום, שמעניקים למרק הטעים הזה טוויסט פיקנטי וארומטי. הוסיפו פנימה מיץ ליים וכוסברה רגע לפני שאתם מגישים ויש לכם מרק משגע.

מרק בטטה קלסי

מרק בטטה הוא תמיד מרק במרקם חלק וקטיפתי, לרוב יהיו מרכיביו בטטה, בצל, גזר, ויש מי שאוהב להוסיף גם תפוחי אדמה. לאחר הריכוך של הירקות אפשר לרסק אותם בממחה ידני ולהוסיף פנימה שמנת, יין לבן, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור גרוס.

מרק בטטה ועדשים אדומות

מרק מזין במיוחד ועשיר בחלבון ובטעמים עמוקים של תבלינים. את המרק מכינים מבטטה, עדשים כתומות, בצל, שום, מלח, פלפל שחור, כמון, כורכום, מרק ירקות או עוף וכוסברה.

מרק גזר ועגבניות

המרק המיוחד הזה משלב בין מתיקותו של הגזר לחומציותן של העגבניות ויוצר הרמוניה נהדרת. המרק מכיל  עגבניות, גזר, בצל, אבקת מרק עוף, תימין, מלח ופלפל שחור. לאחר ההכנה אפשר לעטר את המרק עם עלי בזיליקום טריים.

מרק עגבניות ופלפל אדום קלוי

אם חשקה נפשכם בטעמים מעושנים זה המרק עבורכם! שילוב הטעמים המתקבל בין העגבניות לפלפלים האדומים הקלויים הם יוצאים מן הכלל! הוסיפו פנימה בצל, ציר ירקות מלח, פלפל מעט פפריקה מעושנת ותקבלו מרק בגוון כתום עז ובטעמים עזים לא פחות.

מרק של סתיו

מרק של סתיו הוא כזה שמשלב את כל הירקות שבבית זה הזמן להכניס אל סיר גדול גזר, כרוב לבן, בטטה, גמבה, דלעת, דלורית, בצל, אבקת מרק עוף ולתבלן עם מלח, פלפל, תימין וגם רוזמרין. מרק עשיר בטעמים, חם ומזין, הוא מרק מושלם להתחיל איתו את עונת הסתיו. 

מרק גזר ועדשים מרוקאי

המרקים המרוקאים זהים למטבח המרוקאי, הם שופעי טעמים ותבלינים המעניקים להם עושר ועומק רב בכל מנה ומנה. את המרק הזה נהוג להכין עם גזר, עדשים כתומות, בצל,  מלח ופלפל שחור, ציר ירקות, כמון, כורכום, ומי שאוהב יכול להוסיף גם קינמון, אריסה וכוסברה.

מרק תפוזים וגזר צוננים

תאמינו או לא אבל אפשר להגיש גם מרקים קרים לא רק מרקים חמים. בימות הקיץ הלוהטים, לפעמים מתחשק ללגום משהו קר ומרענן. תוכלו להכין בנחת רבה מרק מגזר, מיץ תפוזים, ג'ינג'ר טרי, מעט דבש ונענע כמובן. המרק הצונן הזה יפיג במהירות כל תחושת חום ויזע ויעניק לכם את בוסט האנרגיה שהייתם זקוקים לו כל כך.

 

מרק כתום

מרק כתום
שתפו פוסט זה