התקבלתם לעבודה במרכז? שימו לב לחוזה ההעסקה

באיזור המרכז נמצאות מיטב החברות הישראליות ויש בו ריכוז גבוה של תעשיית ההייטק. אין ספק שעבור מי שהתקבל לעבודה חדשה בתחום שעליו חלם, מדובר באתגר בקריירה ובהגשמת שאיפה מקצועית. חלק מהאנשים שמנסים להשתלב בארגון לראשונה כעובדים, לעיתים נוטים לוותר על התעמקות בחוזה ההעסקה שלהם ומעדיפים לקדם כמה שיותר מהר את העניינים הקשורים לכניסה לעבודה, בכדי שלא ייחשבו ל"מערימי קשיים". אך דווקא במקום שצפוי להיות הבית השני שלכם לשנים הקרובות, משרה שאתם מתעתדים למלא לתקופה ארוכה – חשוב להבין על מה אתם חותמים כדי לייצר לעצמכם שביעות רצון מיטבית ולמנוע תחושה של קיפוח.

טיפים לפני חתימה על חוזה ההעסקה

עוד בטרם תחתמו על חוזה עבודה בחברה שאליה התקבלתם ולהתחיל למלא את תפקידכם, כדאי לתת את החוזה הזה לעורך דין מומחה בדיני עבודה. מבט מקצועי על חוזה העסקה יכול "לגלות" הרבה מאוד עניינים קטנים שנראים תחילה כלא חשובים או שאינם רלוונטיים, אך בהמשך עלולים להתברר כבעלי חשיבות קריטית.

קחו למשל את נושא סיום ההעסקה: זה נכון שהרצון הוא לעבוד כמה שיותר, להתקדם בארגון ולהפוך לעובדים מצטיינים. אך המציאות מלמדת כי בחלק מן המקרים – יהיה סיום העסקה, בין אם על ידי עזיבה של העובד ובין אם בשל פיטורין שלו. חוזה העסקה הוגן חייב לכלול בתוכו גם מידע באשר לזכויות המגיעות לעובד לאחר עזיבתו. נושאים כמו הפרשות לקרן פנסיה, פיצויים וקרנות השתלמות אינם טאבו – חשוב לדבר עליהם ולהבין אותם לעומק, בכדי שבזמן אמת, בעתיד, הדברים יהיו ברורים והמעסיק לא יוכל "להשתיק" אתכם כאשר תידרשו את הזכויות המגיעות לכם. פרקליט שעוסק בחוזי עבודה באופן שוטף ומכיר את החוקים הנוגעים לתעסוקה, יוכל לסייע לכם הן בייעוץ לפני החתימה על החוזה וכמובן ב"עת צרה", אם תיקלעו למבוי סתום בעת סיום ההעסקה, הרעת תנאים או רצון להגיע לבית משפט בכדי לפתור סכסוך עם מעסיקים.

למי החוזה חשוב יותר: למעסיק או לעובדים?

לכל מטבע ישנם שני צדדים וכך גם לחוזה העבודה. גם אם אתם מנהלים בחברה גדולה ולא נכנסים אליה לראשונה כעובדים זוטרים, ההוגנות של חוזה ההעסקה נוגעת אליכם ממש כפי שהיא נוגעת לעובד. להנהלה ישנן זכויות באותה מידה שלעובדים יש, כך שחוזה צריך לסכם את תנאי העבודה באופן שמשקף בצורה ברורה כיצד העובד כמו גם המעסיק – יוצא נשכר מן ההעסקה הזו.

איוש משרה אינו דבר קל, במיוחד במקומות שבהם מדובר בתפקיד ייחודי אשר לשם הגיוס שלו, המועמדים עוברים סינונים רבים וחוזה העבודה נראה כמו חלום רחוק. עם זאת, כאשר העובד עובר את כל השלבים ומתקבל לתפקיד, החתימה על החוזה לא צריכה להיעשות כלאחר יד. המעסיק ועובדיו כאחד צריכים להבין שהעסקה הוגנת הינה חשובה לשני הצדדים, כאשר החוזה צריך לעגן זאת בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים.

 

שתפו פוסט זה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email