המדריך השלם לחיפוי אלומיניום

ענף הבניה בישראל נחשב לאחד הענפים המשמעותיים במשק, כאשר חומרי הבניה מהווים חלק בלתי נפרד ממנו. בעשורים האחרונים, עם התפתחות הטכנולוגיה, יוצרו עוד ועוד פתרונות בניה מתקדמים, זולים וגמישים המסייעים כיום למאות אלפי בני אדם לחיות בשקט בנכסיהם. אחד מאותם חומרים הוא האלומיניום המשמש לחיפוי, הן לקירות והן לגג המבנה, והוא מהווה פריצת דרך במובנים רבים ובהם הבידוד, הבניה עצמה ושימור המבנה.

משמעות החיפוי באמצעות האלומיניום

האלומיניום הוא אחד מחומרי הגלם הנפוצים בתחום הבניה בישראל ובעולם כולו. יש לו תכונות ייחודיות שהופכות אותו לחומר גלם מבוקש במיוחד בענף הבניה, במיוחד בכל מה שקשור לחיפוי. באמצעות לוחות אלומיניום לקיר  ניתן לצפות כיום כל קיר – בתוך המבנה ומחוצה לו, וניתן באמצעותו לחפות גם גגות. האלומיניום הוא חומר גלם שאינו מתכלה, הוא עמיד לאורך שנים רבות ללא תחזוקה והוא מהווה מקור בידוד מצוין לקור וחום כמו גם שמירה על המבנה מפני נוזלים. בדרך כלל המשמעות של בניה עם אלומיניום היא מבנה שמצליח לבודד עצמו טוב יותר, נוטה פחות לסבול מרטיבות וכל זאת במחירים משתלמים יותר ועם מגוון אפשרויות עיצוביות. הוא קל מאוד לשינוע לשטח והוא לא מצריך שימוש בכלים הנדסיים כבדים באתר הבניה, לכן הוא גם חוסך במידה רבה כוח אדם בשטח.

 

קצת על אלומיניום

האלומיניום הוא חומר גלם נפוץ במיוחד בתחום הבניה, המשקל הסגולי שלו נמוך ביחס לחומרי גלם לבניה מסוגים אחרים והוא קל לשינוי, לעיצוב ולבניה באתרי בניה מגוונים. הוא מתאים להתקנה בכל חלקי המבנה – בקירות פנימיים, חיצוניים וכמובן על גג המבנה. כל אנשי המקצוע מתחום הבניה ממליצים בחום על שימוש בו כחומר גלם, בוודאי כאשר קיים רצון רב לשמור על הנכס.

למרות כל תכונותיו הטובות, האלומיניום הוא חומר חיפוי זול מאוד ביחס לחומרי בניה אחרים, הדבר הופך אותו לחומר בניה מבוקש במיוחד שכן הוא טומן בחובו עוד יתרונות רבים ובהם התאמה מדויקת לאקלים הישראלי, קלות שינוע ממקום למקום, אפשרויות עיצוביות רבות ותחזוקה מינימלית.

 

כיצד מבצעים חיפוי באמצעות לוחות אלומיניום?

החיפוי באמצעות לוחות אלומיניום אלוקובונד  מתחיל בבחירת העיצוב והתאמתו לבניה. ניתן כיום לבחור מתוך מגוון רחב של דוגמאות, החל מלוחות שמחקות את מראה המבנה ועד ללוחות שמספקות עיצוב עץ. כל הייצור והחיתוך מתבצע במפעל, בתום הייצור הלוחות מועברים לשטח הבניה, אז הם מחוברים למבנה באמצעות הדבקה או עיגון, בין אם זה לגג או לקירות המבנה – על פי האפשרויות בשטח.

שיטות ההתקנה המקובלות והמבוקשות כיום של לוחות האלומיניום הנן בהקלקה או בהשחלה. בהקלקה מתקינים את הפרופילים ומחברים אותם זה לזה באמצעות קליפסים, בהשחלה פרופילי האלומיניום מושחלים על גבי מסילות המחוברות לקיר. ההקלקה נחשבת לשיטה מהירה וקלה יותר ליישום, אך ההשחלה נחשבת לשיטה בטוחה יותר ובכל מקרה בשתי השיטות אין צורך בריתוך או קידוח.

 

לחפות בפנים או בחוץ?

ישנן שתי אפשרויות לביצוע חיפוי אלומיניום והן בקירות המבנה החיצוניים או בקירות המבנה הפנימיים. למעשה, מדובר בפועל על כיסוי הקירות עם לוחות אלומיניום, ניתן לבחור את הכיסוי גם חיצונית וגם פנימית, ניתן לבחור אותו עבור חלק ספציפי בבית, למשל אזורים מסוימים של כניסה ויציאה, מסביב לדלתות או סביב קורות התמיכה, בחדרים רטובים יותר כמו חדר הכביסה והמקלחות וכדומה. כשמדובר על קירות חיצוניים, ניתן ליישם את הלוחות על גבי המבנה במגוון רחב של עיצובים תוך שימוש ביצירתיות הן בבניה הפרטית והן בבניה ציבורית ומשרדית.

קרדיט תמונה: freepik
שתפו פוסט זה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email