מה אפשר לעשות עם תואר בחשבונאות?

סטודנטים אשר לומדים תואר בחשבונאות, עוברים מסלול רציני מאוד עד שהם מקבלים את התעודה אשר מסמיכה אותם לעסוק בתחום. מדובר על שנים של לימודים תובעניים מאוד, מבחנים לא קלים בלשון המעטה וכן עמידה במטלות שונות ורבות. אם אתם תוהים מה בעצם אפשר לעשות עם תואר בחשבונאות והאם הוא שווה את המאמץ, כדאי מאוד שתקראו את המאמר הבא.

 

חשבונאות- מה זה בעצם ומה לומדים במסגרת התחום?

ראיית חשבון הוא תחום שעבר תמורות רבות בשנים האחרונות ובהתאם לכך, השפיע על מסלולי הלימוד לתואר ראשון וכן על הביקוש לרואי חשבון. חשבונאות חדשנית דורשת כיום הבנה עמוקה בקשת תחומים נרחבת החל ממערכות מידע ויישומי מחשב, כלכלה, מימון וכלה במשפטים, ממשל תאגידי ואתיקה וכן נושאים נוספים. התדמית של רואה החשבון שהייתה אפרורית בעבר, השתנתה לחלוטין וכיום רואי חשבון אקדמאיים נהנים ממגוון רחב של תפקידים נחשקים, יוקרתיים ואתגריים אשר חיוניים לכל ארגון.

 מי שמעוניין להיות רואה חשבון יכול לבחור כיום באפשרות הפחות מקובלת שהיא ללמוד את התחום באופן עצמאי ולהיבחן ב15 בחינות מטעם מוצעת רואי חשבון או לבחור במסגרת של לימודי תואר ראשון בחשבונאות. ניתן ללמוד כיום את התואר המדובר במגוון מכללות, אוניברסיטאות ומרכזי לימוד אקדמאיים, כאשר הלימודים יכולים להתנהל במסלול דו חוגי או חד חוגי. במסלול המשולב יקבלו הלומדים שני התארים כאשר אחד הוא בתחום החשבונאות והשני הוא בתחום הנוסף שלמדו כגון: כלכלה, מנהל עסקים ועוד. משך הלימודים לתואר ראשון יהיו 4 שנים כאשר השנה הרביעית היא שנת השלמה. מי שיסיים את 4 השנים במלואן יזכה לפטור של 13 בחינות מועצה ויצטרך לעבור רק 2 בחינות. מי שיוותר על שנת ההשלמה יידרש לעבור 5 בחינות כאשר רק הצלחה בבחינות תאפשר לקבל תעודת רואה חשבון.

 

מה צריך לדעת על תקופת ההתמחות?

תנאי נוסף לקבלת תעודת רואה חשבון מלבד התנאים שהוזכרו לעיל הוא ביצוע של 2 שנות התמחות באחד ממשרדי רואה החשבון אשר מוכרים על ידי מועצת רואי החשבון. ניתן לבצע שנת התמחות ראשונה במקביל לשנת ההשלמה הרביעית של התואר, כמו כן המועצה מאפשרת לעבור התמחות גם ברשות המיסים, בנק ישראל ועוד.

 השכר בתקופה של ההתמחות נמוכה באופן יחסי בעיקר בשנה הראשונה ובמשרדים הקטנים, אך הסכומים של תחילת הדרך מכפילים את עצמם עם השנים.

 

מהן אפשרויות התעסוקה לאחר ההסמכה?

בשל העובדה שכיום בכל עסק מתקיימת פעילות חשבונאית ובשל הביקוש הגבוה לרואי חשבון בשוק העבודה בשנים האחרונות, בוגרי תואר ראשון בחשבונאות אשר סיימו התמחות ועברו בהצלחה את בחינות המועצה יכולים להשתלב במגוון תפקידים טובים ומכובדים שיש שכר טוב לצידם כגון: יועצים כלכליים, מבקרים, בנקאיים, אנליסטים, מנהלי כספים, מומחי מס, מנהלי ביטוח ועוד. ישנם בוגרים של התואר המדובר שבוחרים לעבוד במשרות שונות בבנקים ובחברות פיננסיות וכן במשרות שונות בבתי השקעות. השכר בכל משרה משתנה בהתאם לוותק של העובד ובהתאם לפרמטרים נוספים ועל כן, חשוב לבדוק מהו השכר ההתחלתי בצד כל משרה והאם זה מתאים וכן, האם התחום מעניין ומאתגר מספיק.

אם אתה מעוניין לדעת עוד אודות תחום החשבונאות וכן על מה שצריך לדעת טרם בוחרים ללמוד את תחום החשבונאות לחץ כאן.

קרדיט תמונה: freepik
שתפו פוסט זה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email