הלזניה שתכבוש את שולחן החג

אוהבים מאכלים חלביים? חובבי גבינות ומאפים? ובכן, העולם מתחלק לשניים – אלה שאוהבים גבינות ואלה שמאוד אוהבים גבינות. לגבינות יש יתרונות רבים כמו גם אין־סוף טעמים וסוגים, כך שכל אחד כמעט יוכל למצוא את ההעדפות שלו – בקר, כבשים, עיזים ועוד. יתרון גדול נוסף הוא היכולת לאכול ארוחה חלבית בכל שעה של היום כי היא קלילה ולא מכבידה. לאותם חובבי גבינות וארוחות חלביות יש את חג השבועות שבו אפשר לחגוג באמת, ולא רק בתהלוכות צבעוניות ופרחוניות של תנובות בקיבוצים. לחגוג כמו שצריך גם על שולחן החג ולהצטער ששבועות, כמו יום הולדת, יש רק פעם בשנה.

מלכת השולחן

כשמתכוננים לארוחת החג לקראת שבועות מבינים את גודל הבעיה – המגוון של מתכוני המאכלים החלביים הוא עצום והכול נראה מגרה וטעים וקשה להחליט מה לבחור. אתם נאלצים לבחור בין המתכונים לחג השבועות הקרוב ובין אלה שתכינו אחרי שהוא יסתיים כי אי אפשר לוותר עליהם.

ישנם מתכונים קלים ומהירים, יש אחרים שמצריכים מעט יותר זמן הכנה, אבל המשותף לכולם הוא צבעוניות, קלילות והכנה שאינה מצריכה בישול ארוך. השולחן הצבעוני יהיה ערוך בשלל ירקות צבעוניים, פסטות שונות, לחמים, ממרחים, פשטידות והמאפה שאין שולחן חג בלעדיו – לזניה. לזניה חלבית היא מלכת השולחן, מאכל עם נוכחות, עם שלל תוספות וסגנונות הכנה שאי אפשר לפספס. הלזניה היא שילוב של גבינות, דפי פסטה, רטבים שונים ותוספות של ירקות בשכבות. יש בה הכול והכול נמצא בה, היא קלה להכנה ואינה מצריכה בישול קודם של הדפים, אלא אם צוין אחרת על גבי האריזה. כך קוצרים מחמאות בלי לעבוד קשה ובלי מאמץ.

לזניה גבינות וחצילים

מאפה מושלם וחגיגי לאוהבי החצילים. מתחילים עם אפיית חצילים שנחתכו לפרוסות בתוספת שמן זית ומלח כחצי שעה עד להזהבה. מכינים את רוטב העגבניות והגבינות בטיגון חמאה ובצל קצוץ, מוסיפים רוטב לפסטה, מוסיפים את הגבינות שאוהבים ומתבלים. ניגשים להרכבה, החלק המהנה ביותר: בתבנית שמתאימה לאפייה בתנור מורחים מעט מרוטב העגבניות, מסדרים את דפי הלזניה כך שיכסו בשכבה אחת את תחתית התבנית.

דפי הלזניה מורחים שכבה של רוטב העגבניות, אך שימו לב להשאיר מספיק לשתי שכבות נוספות. את פרוסות החצילים האפויות מסדרים בשכבה אחת, עליהן מפוררים גבינה בולגרית וגבינת פרמזן. מניחים שכבת דפי לזניה, רוטב עגבניות, חצילים, גבינות ושוב. על השכבה השלישית של העלים מורחים את שאר הרוטב והגבינות, מכסים בנייר אלומיניום ואופים כארבעים דקות בחום בינוני. אחרי כארבעים דקות מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד כעשר דקות עד להזהבה.

לזניה תרד וגבינות

את הלזניה מכינים לרוב בתבנית מרובעת כדי שהחיתוך לריבועים יהיה נוח ושכבות דפי הלזניה יישארו יציבות. ללזניה היפה והצבעונית הזו יש לטגן בצל בחמאה, להוסיף שום כתוש, עלי תרד, ניתן להוסיף יין לבן ותבלינים. במקביל יוצרים רוטב בשמל שכולל חמאה מומסת, חלב, קמח, גבינת פרמזן, פסטו אם אוהבים ותבלינים. להכנת רוטב העגבניות יש לטגן בצל, שום, רסק עגבניות ועלי בזיליקום. ועכשיו לתערובת הגבינות: אתם קובעים את הגבינות שתרצו להוסיף, אנחנו נמליץ על גבינה מלוחה כלשהי, גבינת ריקוטה ומוצרלה. זה השלב שבו ניגשים לסידור בתבנית. שכבת רוטב בשמל, שכבת עלי לזניה, שכבת רוטב עגבניות, שכבת תרד, עלי לזניה, בשמל, עגבניות, תרד וכו'. על עלי הלזניה בשכבה השלישית מורחים את שארית רוטב העגבניות, הגבינות והתרד ואופים בחום בינוני כארבעים דקות בתבנית מכוסה בנייר אלומיניום.

לזניה גבינות ופטריות

מתכון קל ומהיר אבל נהדר ומנצח למנת לזניה מלכותית. מתחילים בהכנת הרוטב, שכולל רסק עגבניות, מים, תבלינים ועשבי תיבול. מערבבים גבינה לבנה, גבינה בולגרית וביצים. מטגנים את הפטריות במחבת עם בצל קצוץ עד להזהבה. את כל המרכיבים האלה מתחילים לסדר בשכבות בתבנית משומנת: דפי לזניה בתחתית התבנית, רוטב עגבניות, שכבת פטריות, שכבת גבינות. כך עוד שתי שכבות. השכבה העליונה היא שכבת הגבינות. עליה ניתן לבזוק גבינה צהובה מגוררת כדי ליצור קרום צהבהב ומגרה. מכניסים את הלזניה לאפייה בתנור בחום בינוני למשך כחמישים דקות, עד להזהבה. נותנים לה להתקרר מעט לפני החיתוך, כך השכבות שומרות על צורתן היפה.

 

pexels-benjamin-4764588 (1)
שתפו פוסט זה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email