איך בוחרים וופורייזר איכותי?

אם אתם מאיידים קנאביס, אתם בוודאי יודעים עד כמה החוויה איכותית וכמובן נמנעת מנזקי העישון הרגילים. אך בכל הנוגע לבחירת הוופורייזר הטוב ביותר, צריכים להשתלב עוד מספר פרמטרים כדי שתבצעו את הבחירה הטובה ביותר.

בחרו את שיטת האידוי: קונבקשן או קונדקשן

עד לפני כמה שנים, כל מאדה הפיק חימום ישיר של של הפרחים באמצעות סליל מתכת. אלא שכאשר הפרחים נגעו בסליל עצמו הם נשרפו וכעת אין מנוס מלשאוף בתוספת הרבה מאוד עשן שממנו מראש רציתם להימנע בשיטת האדים. כדי להתגבר על הבעיה, פותחו שתי שיטות אידוי באמצעות וופורייזר:

שיטת הקונבקשן – שיטה זו מתייחסת להולכת חום ממיכל חימום חיצוני שעושה את דרכו דרך הפרחים כך שהשאיפה ממצה את רכיביו הפעילים היטב. השיטה מונעת מגע בין תא החום לפרחים וכך נמנעת מבעירה ועשן, מה שגם שומר על טעמו העשיר והחזק של הפרח. הקונבקשן מציעה מכשירים די גדולים שבהם נדרש מרחק מהפרחים וגם מחירם יחסית יקר. וופורייזר בשיטת הקונבקשן מחייב פיזור טוב של הפרחים והימנעות מדחיסה, כדי לשמור על זרימת אוויר טובה.

שיטת הקונדקשן – שיטה זו מתייחסת להולכת חום חשמלית שבה אין צורך להפריד את תא החימום מהפרחים ואת העבודה עושה גוף קרמי או מתכתי איכותי. שיטה זו פועלת כמו תנור קטן שמתחמם עד לטמפרטורה הרצויה ומשחרר את החומרים הפעילים. וופורייזר בשיטה זו לעולם יהיה קטן וזול יותר, אבל צריך לזכור שהטעם לא נקי ברמה הגבוהה ביותר ולכן חלק מהמשתמשים ירגישו שהאדים סמיכים להם מידי. הדגמים המשופרים מצליחים להימנע מהתחושה הזו בדרך כלל. להבדיל משיטת הקונבקשן, הפעם מומלץ דווקא לדחוס את הפרחים כדי לאפשר לחום לתפוס פיזור זהה על התפרחת.

בקרת איכות

קריטריון לא פחות חשוב לבחירת וופורייזר מושלם הוא איכותו של המכשיר ברמה החיצונית – איכות החלקים ואיכות ההרכבה שלהם, העמידות שלהם והחוזק. רבים מהמכשירים מיוצרים (איך לא) בסין ומתפרקים למרבה הצער בקלות, אולי אפילו באמצע השימוש. כמו כן, מי שמעדיף את הוופורייזר שלו כעט לטובת הקומפקטיות, הדיסקרטיות ונוחות הנשיאה, צריך לדעת שמדובר בתצורה עדינה יחסית למכשירים אחרים.

עוצמת ההפעלה

בחנות המספקת מגוון וופורייזרים כמו רולינג סטונד, תמצאו מכשירי אידוי חזקים ואיכותיים שממצים עד הסוף את כל החומרים הפעילים בתפרחת ומגיעים עד 220 מעלות צלזיוס. אלא שבשוק עצמו ישנם לא מעט מכשירי אידוי בהספקים חלשים יותר ולכן צריך לדעת מראש מהן היכולות של המכשיר שאתם קונים. מומלץ לבחור וופורייזר שיש לו כמה דרגות חום או במכשיר שבו אתם בוחרים ידנית את הטמפרטורה המדויקת.

כמות האדים

ולקינוח, הפרמטר שמתייחס לאדים מחייב בדיקה, כי האידוי האידיאלי מפיק זרם לבן וסמיך של אדים. בחנות רולינג סטונד תמצאו מכשירים חזקים ומעולים במחירים משתלמים, שעומדים בכל הפרמטרים ומחזיקים מצוין לאורך שנים.

 

צילום:freepik
שתפו פוסט זה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email