פונדקאות לזוגות חד מיניים

הליכי פונדקאות לזוגות חד מיניים התאפשרו עד כה בעיקר במדינות מסוימות בארצות הברית, בקנדה וביעד חדש יחסית שהוא מדינת קולומביה שבדרום אמריקה. עד לפני מספר שנים, זוגות חד מיניים נהגו לבצע תהליכי פונדקאות מוצלחים גם במדינות המזרח הרחוק כגון: נפאל, הודו ותאילנד, אך המדינות הללו סגרו את שעריהן בפני זרים המעוניינים לבצע בהן את ההליך המדובר וכך נותרו זוגות חד מיניים עם האופציות שצוינו לעיל. יחד עם זאת, בשל פסיקה שהתקבלה לאחרונה בבג"צ, בקרוב מאוד זוגות חד מיניים יוכלו לבצע הליך פונדקאות בישראל.

 

איך מתבצע הליך פונדקאות לזוג חד מיני?

זוגות חד מיניים המעוניינים בהליך פונדקאות, ידרשו לאתר תורמת ביצית ופונדקאית. תורמת הביצית תתרום להם את הביצית שלה, על מנת שהיא תופרה בתהליך הפריה חוץ גופית באמצאות תאי הזרע של אחד מבני הזוג. לאחר שהביצית הופרתה והתפתחו ממנה עוברים, יתבצע תהליך ההחזרה שבו יוחדרו העוברים לרחמה של האם הנושאת הנבחרת, הלא היא הפונדקאית. אם ההחזרה תצלח, הפונדקאית תהיה בהריון עם העובר של הזוג, כאשר המטרה היא שתעבור הריון תקין ובריא ושתלד עבור הזוג את ילדם המשותף. לאחר שייוולד התינוק, בן הזוג שזרעו איננו מעורב בתהליך, יאמץ אותו באופן חוקי.

מדובר על תהליך לא פשוט, אשר דורש מהזוג לבחור את המדינה שבה הם מעוניינים לבצע את ההליך, לאתר פונדקאית, לאתר תורמת ביצית ולבצע את כל תהליך ההפריה והחזרת העוברים בחו"ל. מעבר לכך, זוגות חד מיניים מרגישים מופלים על רקע החוק המדובר ומוצאים את עצמם חוזרים לישראל לאחר שתהליך ההפריה צלח וחוששים לשלום ההיריון והפונדקאית מרחוק בכל התהליך. בעוד שזוגות שמבצעים את ההליך המדובר בישראל מלווים את הפונדקאית לבדיקות שונות ומעודכנים באופן מהיר ותמידי במצבה ובמצב ההיריון, לזוגות חד מיניים לא נותר אלא לשמור על קשר עם הפונדקאית מרחוק עד כמה שניתן ולקוות להריון תקין וטוב.

 

מדוע הליך פונדקאות בישראל לא אפשרי כיום לזוגות חד מיניים?

החוק הישראל המסדיר הפונדקאות נחקק בשנת תשנ"ו 1996. החוק קרוי: חוק הסכמים לנשיאת עוברים והוא איננו מתיר לגבר יחידי או  לזוג גברים להשתמש בפונדקאות בישראל. בהתאם לחוק זה, זוג נשוי או זוג של ידועים בציבור שמוכיחים כי הם ידועים בציבור,  אשר בהם האישה המצויה בגיל הפוריות איננה יכולה להתעבר או לשאת הריון מכיוון שהדבר עלול לסכן באופן משמעותי את הבריאות שלה זכאים לעבור הליך פונדקאות. יחד עם זאת, בשנת 2018 נכנס לתוקף תיקון מספר 2 לחוק הסכמים לנשיאת עוברים כאשר עיקרון התיקון אומר כי גם אם מיועדת יחידה ללא בן זוג יכולה לבחור בהליך פונדקאות ובלבד שיעשה שימוש ביצית שלה.

אולם, ב11 ביולי 2021, בג"ץ פסק כי תיקון חוק הפונדקאות אשר נחקק ב2018 ומפלה זוגות חד מיניים וגברים יחידניים המעוניינים בהליך פונדקאות יתוקן ותוך חצי שנה ייכנס לתוקפו, כך שבקרוב מאוד זוגות חד מיניים יוכלו לעבור תהליך פונדקאות בישראל.

עד שיכנס לתוקפו החוק זוגות חד מיניים יכולים לבצע את הליך הפונדקאות בקולומביה, באוקראינה, בקנדה ובמדינות שונות בארצות הברית וחשוב מאוד לברר מראש אודות חוק הפונדקאות בכל מקום, טרם בוחרים את היעד הנכון לביצוע ההליך.

קרדיט תמונה: freepik
שתפו פוסט זה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email