השלבים בהבאת עובד זר סיעודי לארץ

מה צריך לדעת לפני שמעסיקים עובד זר לסיעוד בישראל ומה הם השלבים אותם צריך לעבור לפני הגעתו לארץ?

 

כאשר מצבו הבריאותי של בן משפחה מתדרדר והוא הופך לסיעודי, יש צורך למצוא פתרון טיפולי עבורו. אם ההחלטה כי אינכם מעוניינים לאשפז את יקירכם במוסד סיעודי, יהיה עליכם לדאוג לסידור טיפולי אחר עבורו.  מטפל שיעניק לו את הטיפול הדרוש בביתו. אם שקלתם את האפשרויות והחלטתם על העסקת עובד זר לסיעוד, עליכם לדעת כי העסקת עובד זר בסיעוד כרוכה בבירוקרטיה רבה ובהוצאות נוספות מלבד שכרו של העובד. החל מתהליך הוצאת הרישיון והבאת העובד הזר מחו"ל יש צורך בעמידה בתנאים של גופים ממשלתיים, תשלומי אגרה, אישורים ועמלות לחברות כוח אדם, הוצאות עבור ביטוחים ותנאים סוציאליים. לפניכם השלבים בהבאת עובד זר סיעודי לארץ:

freepik

שלב ראשון – 

הגשת בקשה להעסקת עובד זר. ההעסקה של העובד הזר מתחילה עם מילוי והגשה של טפסים רלוונטיים. אלו הם שלושה טפסים עיקריים: טופס הבקשה לקבלת היתר להעסקת עובד זר , טופס התחייבות המעסיק וטופס ויתור על סודיות רפואית. את הבקשה להעסקת עובד זר יש להפנות אל רשות ההגירה והאוכלוסין במשרד הפנים. אישור הבקשה תלוי במבחן תלות אותו עורך נציג מטעם הביטוח הלאומי לפונה. במקרים מסוימים רשאית הוועדה לבקש מהפונה, חוות דעת רפואית או חוות דעת סוציאלית.

 

שלב שני – 

לאחר קבלת האישור מרשות ההגירה והאוכלוסין,  יהיה עליכם למצוא עובד סיעודי זר בעל אישור שהייה ועבודה בישראל. את מלאכת הבאת המטפלים הזרים הסיעודיים והסדרת העסקתם על פי החוק מבצעות חברות ולשכות פרטיות, המאושרות על ידי משרד האוכלוסין,חשוב לוודא שלשכה זו מורשית על ידי רשות האוכלוסין וההגירה בנקודת הזמן של הגשת הבקשה,  ואת רשימה המעודכנת שלהן ניתן למצוא באתר של רשות האוכלוסין וההגירה.

 

הליך בחירה והתאמת העובד הסיעודי למטופל ולמשפחה:  באמצעות העובדת הסוציאלית של חברת הסיעוד, נערך ביקור בית אצל המטופל בנוכחות בני המשפחה בביקור זה נבדקים ומוגדרים צורכי המטופל. לאחר בדיקה זו יוצרת קשר חברת הסיעוד עם המתווכים שלה בסוכנויות לעובדים זרים לסיעוד איתם יש לה קשר במדינות שונות, ומבקשת עובד זר מתאים לקריטריונים אותם הכתיבו המשפחה והעובדת הסוציאלית.

 

שלב שלישי –  

לאחר שנבחר העובד הזר, ניגש למשרד הפנים לקבלת אשרת כניסה לארץ עבור העובד הזר שנבחר. יש לציין כי חייבת להיות נוכחות של אחד מבני המשפחה. כמו כן, יש לצרף  מסמכים המפרטים את פרטי העובד הזר, בנוסף יש לצרף את אישור היתר העסקה מביטוח לאומי, כדי להוציא אישור עבודה עבור העובד הזר. כמו כן תתבקשו לשלם אגרת טיפול במשרד הפנים על סך 180 ש"ח.

 

כיום קיימות עשרות חברות סיעוד ולשכות לרישום עובד זר, נסו להקדיש את מלוא היחס והרצינות למציאת לשכה פרטית מוכרת וחוקית בעלת ניסיון והמלצות. העסקת עובד זר לסיעוד הינו נושא מורכב אשר מצריך ידע וניסיון, המעסיק הוא בד"כ אדם פרטי וישנו חוסר וודאות לגבי החוקים השונים ואופן ההתנהלות מול העובד. כדי למנוע אי הבנות וסיבוכים חשוב לעגן את כל תנאי העסקה בחוזה ולזכור שאחרי הכל מדובר בבן אדם. מאמר זה נכתב באדיבות Nathan caregiver

 

freepik
שתפו פוסט זה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email